SPA


Терапия и процедури със стил

Здравето е най-важната инвестиция и този, който я прави се радва на физически и душевен комфорт. Широк спектър от СПА и уелнес грижи за подобряване на здравословното състояние, предоставени от висококвалифициран медицински персонал, ще отриете в СПА центровете на хотел Палас и хотел Марина.


Ако искате да прекъснете забързания, изтощителен ритъм на всекидневието си, посветете време на природата, здравето и красотата. Слънчев ден е най-точното попадение, защото тук съчетанието от няколко изключителни природни фактора ще Ви бъде най-добрият съюзник...

 • Спецефичен морски климат - чист въздух, богат на соли, озон, бром, калций и йод с оптимална влажност на въздуха 63-65%
 • Минерална вода, извираща на територията на комплекса с температура 45°С, слабоминерализирана, хидрокарбонатна със съдържание на натрий, калций, магнезий, хлориди и сулфиди изключително подходяща за релаксиращи СПА процедури
 • Лечебна кал от Варненското езеро - средносулфидна, слабоминерализирана с алкална реакция, микроелементи и биоактивни вещества.


   
SPA и Меди пакети в хотел Палас SPA и Меди пакети в хотел МаринаSPA хотел Палас


SPA центърът на хотел Палас ще ви очарова с изобилието от обзавеждане и процедури, които се предлагат. Специално за вас ще се погрижат с най-голямо внимание независимо дали просто търсите релакс или лекувате своето здраве. Веднъж опитали, СПА хотел Палас ще се превърне в любимо място за възстановяване и презареждане.

Свали ценоразпис за SPA процедурите в хотел Палас (PDF)

Съобразно здравословното състояние и препоръките на лекаря, всеки гост на хотела може да избира между над 100 вида медицински и СПА услуги:

 • Електролечение светлолечение с различни видове апаратура - ултразвук, лазер, боди формър, солариум;
 • Термотерапия - калолечение (цялостна и частична апликация с лечебна кал), лечение с парафин;
 • Инхалации с морска, минерална вода и билки; кислородотерапия - инхалации с въздух, обогатен с кислород;
 • Различни видове вани - перлена, минерална с билки и натурални етерични масла, галванична;
 • Кинезетерапия - вибрационен, подводен, ръчен класически масаж, лечебна и подводна гимнастика, зонова терапия, лимфтен дренаж, фитнес;
 • Рефлексотерапия, таласотерапия и аромотерапия;
 • Медицинска и декоративна козметика с включване на продукти от световноизвестни фирми;
 • Сауна.Прилагани отделно и комбинирано, тези процедури са полезни за профилактика и лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, нервната, дихателната, сърдечно-съдовата системи, кожни заболявания и при нарушена обмяна на веществата на организма.

SPA хотел Палас ви очаква с магията на уелнес процедурите!


SPA хотел Марина


SPA хотел Марина се намира в сърцето на курорта Слънчев ден. Съчетанието от лазурно море, красив и чист парк и SPA процедурите са способни да ви заредят или да възстановят вашето здраве независимо дали сте гост на хотел Марина или сте отседнали в някой от другите хотели на комплекса.

Свали ценоразпис за SPA услугите в хотел Марина (PDF)

С голяма популярност се ползват SPA програмите:

Общовъзстановителна балнеолечебна, Кинезипрограма, Калолечебна, Антистрес (при нервна и психическа преумора); Арто, Релакс, Фитнес, Аромотерапия, (личение чрез използване на природни етерични масла), Жировитал (за забавяне и регулиране процесите на старене и предпазване от артеросклероза чрез прилагане на лекарството Girovital и метода на проф. Аслан). Единствената грижа на медицинските специалисти е да ви помогнат да се чувствате в хармония със себе си и с околоните.

Системните грижи за здравето и красотата, профилактиката и релаксирането на организма са още една причина да изберете СПА хотелите в "Слънчев ден" за място на своята ваканция.Още древните римпляни са познавали и прилагали лечебната сила на водата. България е изключително богата на минерални извори (над 680) и SPA комплекси изградени около повечето от тях. И в днешно време могат да се видят руините на пищните римски бани, някои от които, според исторически източници са посещавани от самите римски императори!


Прилагането на правилни процедури под надзора на специалисти, съчетани с релаксираща обстановка и красива природа, могат да направят чудеса с тялото и духа. За това съвременните бизнесмени все по често отмарят именно в такива SPA комплекси разположени в красиви места.

Снимкова галерия