Локация

Слънчев Ден

За Слънчев Ден

Балнеолечебният и СПА център към хотел Палас, оборудван със съвременна апаратура, обновен през 2019 година, предлага над 100 вида различни процедури на своите гости, като ежедневно се провеждат над 1200 процедури от висококвалифициран персонал, които включват: електропроцедури, светлолечение и ултразвукова терапия, парафинолечение, кални апликации, инхалации с морска и минерална вода, различни видове вани и масажи (вибрационен, подводен и ръчен), ароматерапия (лечение с етерични масла), кислородотерапия (инхалации с въздух обогатен с кислород), медицинска козметика, сауна, фитнес, парна баня и джакузи.

Минералната вода, извираща на територията на комплекса, е с температура 38 – 45 °С, слабоминерализирана, хидрокарбонатна със съдържание на натрий, калций, магнезий, хлориди и сулфиди.

Лечебната кал се добива от Варненското езеро – средносулфидна, слабоминерализирана с алкална реакция, микроелементи и биоактивни вещества.

Балнеолечебните и възстановителни процедури са благоприятни за лечение на заболявания на:

 • · сърдечно-съдовата система;
 • опорно-двигателния апарат;
 • периферната нервна система/радикулопатии, възпалителни и токсични полиневрити и полирадикулопатии, невралгии и неврити/;
 • дихателната система;
 • кожни заболявания;
 • нарушения на обмяната на веществата в организма;
 • дегенеративни ставни заболявания /остеоартрози, спондилози, остеохондрози/;
 • възпалителни ставни заболявания в период на ремисия;
 • състояния след травматични увреждания и ортопедични заболявания;
 • вертеброгенни /произтичащи от гръбначния стълб/ болестни изменения;
 • · и други.

Балнео и Спа центровете предлагат специализирани терапевтични програми: балнеологична, общовъзстановителна, кинезитерапия, калолечение, антистрес, артротерапия, ароматерапия, таласотерапия и жеровитал (забавяне и регулиране на процеса на стареене и предпазване от атеросклероза).

В сертифицираня СПА и Медикъл център на хотел Палас, к.к. Слънчев Ден, работят лекари, на които можете да разчитате и за обстоен анализ и изготвяне на индивидуален лечебен план, съобразен конкретното с вашето състояние.

Съчетанието на уникалните свойства на минералната вода, високото професионално ниво на медицинския екип и съвременното оборудване неминуемо водят до отлични резултати в лечението и профилактиката.

Почувствайте силата на природата и комбинацията от нежен морски бриз, естествен парк и лечебни минерални извори в комплекс Слънчев ден.


"Туристически комплекс „Слънчев Ден" е разположен на самия морски бряг на курорта „Св.Св. Константин и Елена", в близост до град Варна. Комплексът предлага отлични условия за лятна и зимна почивка на морето и балнеолечение, разполага с един закрит и два открити басейна с термална минерална вода.

Естественият парк, минералните извори, уютните хотели Палас ***** и Марина **** създават благоприятна възможност за съчетаване на отдих с лечебно-възстановителни процедури. Тук морският климат е с изключително чист въздух, богат на соли, озон, бром, калций и йод с оптимална влажност на въздуха 63-65%.

Плажната ивица и морето са отличени със „Син Флаг“ – международен сертификат за чистота на морската вода и качеството на плажната ивица."